(B)logg

lördag 18 juli 2009

CajsaStina och Karl-Gösta


CajsaStina Åkerström, hade ett bejublat uppträde på kvällen på friluftscenen. Tyvärr kom regnet mot slutet av uppträdet och många ur publiken fick söka skydd.

Hon är dotter till vissångaren Fred Åkerström. När fadern dog 1985 drog hon sig undan musiklivet och utbildade sig till arkeolog. Hon återvände till artistlivet 1991 med eget material och debuterade på skiva något år senare. 1994 hade hon en större hit i Sverige med låten "Fråga stjärnorna".

K-G Bergström invigde Gammelvala 2009 och berättade att han besöker Brunskog varje år efter att först plockat hjortron i hembygden i Norrbotten. Han hade också uppdraget att tända milan.

Han är född i Ryssbält i Kalix kommun i Norrbottens län, och är en svensk självlärd journalist. Han arbetar som inrikespolitisk kommentator och programledare på Sveriges Television.

Under våren 2009 bestämde han sig för att trappa ner från jobbet på SVT, vilket han också kommer göra till sommaren 2009. Han kommer dock att kontinuerligt synas i rutan i minst ett år efter det.

Inga kommentarer: