(B)logg

söndag 18 april 2010

Veendam

Vi vaknar tidigt till en klar och kylig morgon. Efter en god frukost åker vi söderut genom Holland. Det skall bli spännande eftersom det är vårt första besök. Vi följer A7 på fördämningsvallen mot Nordsjön och besöker staden Den Helder men staden var inte vad vi väntat oss. Vi fortsätter färden mot Keukenhof. Vägen kantas av enorma fält av lökväxter i olika färger.

När  vi närmar oss Keukenhof tätnar trafiken alltmer och vi förstår att det inte går att finna parkering. Stressen ökar och tanken på att hitta ställplats eller camping minskar drastiskt. Vi konstaterar att enda alternativet är att finna en plats längre bort för att ev. återkomma tidigt nästa dag. Vi kör vidare mot Gouda där det skall finnas en ställplats enligt Bordatlas. Det visar sig åter att Bordatlas inte är att lita på. Vi fick stora svårigheter att hitta ut ur staden men vi lyckades till slut . Efter denna stora besvikelse stannade vi vid parkeringen vid en Texacostation för att tanka och vi är för trötta för att fortsätta och vi och vi beslutar oss för att övernatta.

Denna dag slutade i stor besvikelse men vi får hoppas att vi får nya krafter imorgon då vi gör ett nytt försök mot Keukenhof  tidigt.
Det bästa med dagen var det soliga och varma vädret.

Inga kommentarer: