(B)logg

tisdag 20 april 2010

Escalles

Efter många timmars sömn vaknade vi till fågelkonsert. Idag var siktet inställt på franska gränsen, en sträcka på ca 14 mil. Nu var det dags att få nya intryck av det blåvitröda landet eftersom vi tidigare endast har varit i Paris med buss. Vi körde längs kusten i Holland och in i Belgien. Det var inte många mil i Belgien förrän den franska gränsen dök upp.

Enligt Bordatlas lär det finnas ett flertal ställplatser längs franska kusten och vi lägger in koordinaterna för Escalles som ligger söder om Calais. En mycket fin ställplats med en fantastisk utsikt över Engelska kanalen mot de vita klipporna i Dover.
Vår camping i bakgrunden har utsikt över Engelska kanalen.
I fjärran ser man tydligt Dovers vita klippor på den engelska sidan.
Vi tog cyklarna och begav oss genom den lilla byn till utsiktsplatsen Cap Blanc Nez där det finns gamla befästningar och ett stort krigsmonument från det första världskriget. Vi tog en promenad upp för de branta vita klipporna där vi såg färjetrafiken mellan Calais - Dover.

Efter utflykten cyklade vi tillbaka till husbilen där vi värmde en gratäng i ugnen och tog en kall öl.

Klockan 21 fick vi uppleva en ovanligt röd sol gå ned över vattnet samtidigt som vi hörde göken för första gången i år. Så tidigt på säsongen har vi aldrig hört göken hemma.

Inga kommentarer: