(B)logg

onsdag 28 april 2010

Lüneburg - Haderslev

Vi gjorde ett bra vägval idag när vi visa av erfarenhet bestämde oss för att ta oss förbi Hamburg genom att passera staden österut. På det viset slapp vi undan allt trafikkaos som ofta uppstår i bl.a. Elbetunneln.

Vi tog vägen genom Lüneburg som vi också passade på att besöka. Staden som tillhörde Hansan gav ett städat och lugnt intryck och det var ordnat parkeringsplatser nära centrum även för husbilar.

Efter besöket i Lüneburg gick färden mot Kiel för att ta av mot Flensburg. Denna sträcka var motorväg och där gick det undan då vi ville gränshandla innan klockan blev för mycket. Vi passade också på att tanka för våra resterande €uro. Det visade sig att den genomsnittliga dieselförbrukningen stannade på 1,1 liter/mil. Om vi undvikit motorvägar hade förbrukningen förmodligen stannat på cirka litern per mil och det tycker vi är hyfsat med en husbil med övervikt och 160 hästars motor.


Det blev dags att åter hitta en plats för natten och valet föll på Vikær Strand Camping i Haderslev som ligger vid Lilla Bält. Vi stod på den lilla ställplatsen utanför själva campingen men hade tillgång till fina toaletter/dusch för 99 DKR.
I morgon har vi ca 70 mil att köra till vårt hem utanför Brastad.

1 kommentar:

Freedomtravel sa...

Vilken fin bild över solnedgången!