(B)logg

lördag 7 maj 2011

Vi lämnar Knarrevik kl. 7:15 och bränslemätaren visar att vi kan köra 66 mil utan att tanka. Vädret är stålande och vi hoppas att allt är med som är oumbärligt.

Vi stannar till på Björkäng och avnjuter deras frukostbuffé á 64 kr och passar på att fylla på diesel så att vi klarar oss till Tyskland.

Efter att ha tagit Öresundsbron och betalat med Brobizzet tar vi för första gången färjan Rödby-Puttgarden och lämnar fram Brobizzet. Tyvärr gick det inte att betala med detta trots försäkran via mejl någon dag innan. Så det blev att ta fram Visakortet och det gick bättre. 709 DKR kostade resan och frågan är om det är värt att åka den urtråkiga färjan med de skyhöga ombordpriserna, det blir nog Stora Bält på hemresan trots 20 mil längre resväg, så får vi se lite av Danmark också.
En lugn överfart på soldäck

Tankning i Puttgarden och det märks genast att bilen blivit rappare, nästan som BMW:n. Vi övernattade på ställplatsen i Heiligenhafen mest för att vi var trötta. Delar av ställplatsen har blivit en arbetsplats och de enda faciliteterna är en kall toalett. Ingen dusch och ingen Wifi. Vi tog en promenad i staden som var sömnig värre, kanske pga den kalla ostanvinden. Natten var kall och vi tvingades att sätta på värmen på morgonkvisten.


Fiskehamnen i Heiligenhafen

Badstranden vid ställplatsen

Inga kommentarer: