(B)logg

fredag 4 maj 2012

Romantische Strasse

Romantiska vägen (tyRomantische Straße), är en term som infördes på 1950-talet inom turistverksamheten som benämning på en landsvägssträcka genom delstaterna Bayern och Baden-Württemberg i Tyskland.

Sträckan går från Würzburg i norr till Füssen i söder. Städer och sevärdheter längs vägen är (avstickare markerade med stjärna): Würzburg, *Wertheim Village, Tauberbischofsheim, Lauda-Köningshofen, Bad Mergantheim, Weikersheim, Röttingen, Creglingen, Rothenburg ob der Tauber, Schilingsfürst, Feuchtwangen, Dinkelsbühl, *Schloss Baldern, Wallerstein, Nördlingen, Harburg, Donauworth, Augsburg, Friedberg, Landsberg, Landsberg am Lech, Hohenfurch, Schongau, Peiting, Rottenbuch, Wildsteig, Steingaden, Wieskirche, Halblech, Schwangau, *Schloss Neuschwanstein, *Zugspitze, Füssen.

 Målet med resan är slottet Neuschwanstein i Füssen vid foten av alperna.

3 kommentarer:

Vår husbilsblogg sa...

Det finns en hel del att upptäcka och uppleva i Tyskland, Romantische Strasse ska jag lägga in i vår resplan.

Seniorerspekulerar.se sa...

Det är verkligen underbara trakter, med det böljande landskapet. Vi var i dessa trakter förra året. Skulle till slottet också, men benen var lite dåliga och vi orkade inte för det var så lång brant promenad. Så ta med de starka benen. Men besöket lönar sig. Vackert är det. Ha det så skönt. 3 M

Anonym sa...

Vi önskar er en härlig tur och skön semester, kör lugnt!! Kramar från PDW :-)