(B)logg

fredag 11 maj 2012

Bacharach vid Rhen


Fint väder idag igen, 17 grader redan kl 6:30. Eftersom ställplatsen i Bingen inte hade duschmöjlighet duschade vi i husbilen. Lite trångt men det går. Med den nya slangen kan man även duscha utomhus men av hänsyn till de omkringboende avstod vi denna gången.

 Vi startade färden från Bingen och körde längs Rhen i sakta mak. Vårt mål för dagen var Bacharach endast ca 2 mil bort, en spännande liten ort med en ställplats alldeles vid Rhen. Ställplatsen Sonnenstrand har alla faciliteter med bl.a. obegränsad WiFi och kostade 17 € inkl allt.

 Efter att ha ställt bilen tog vi cyklarna och begav oss upp till den gamla borgen som idag fungerar som ungdomshärbärge. Efter en genomsvettig gångmarsch med cyklarna möttes vi av en vidunderlig utsikt över Rhendalen. Färden ner gick betydligt fortare och jag befarade ett tag att bromsarna skulle bli överhettade. Nedförslutet är 16%.

2 kommentarer:

Anonym sa...

HALLO!! Sitter och ser på era helt UNDERBARA foton! Ljuvligt!! Jag är helt ärligt avundsjuk på er resa!!
Ni får gärna skriva en liten rutt/färdväg ifall man skulle kunna "sno" en del av den nån gång!
Fantastiskt härligt verkar ni ha!!!

Seniorerspekulerar.se sa...

Underbara bilder och helt rätt sätt attest rhendalen på, korta etapper med många avstickare, till fots eller på cykel. Man blir rikligt belönad för de ansträngningar man utsätts för, eller hur? Vi älskar Rehn och Mosel, lärde känna bägge områdena väl under den tid vi bodde i Tyskland. Ska ner dit senare i år, ser fram mot det. Njut och lev väl!
3M