(B)logg

tisdag 15 maj 2012

Ställplats på Fehmarn

Åter ett uppvaknande på denna trevliga ställplats. Här började vi vår Tysklandsresa och här avslutas den innan vi återvänder hem till Sverige. 12 dagar går rysligt fort och förhoppningsvis blir vår nästa resa genom Europa längre då ingen av oss måste passa in semesterdagar utan kan da dagen som den kommer. Lisa tar ut sin pension nu till halvårsskiftet.

måndag 14 maj 2012

Ställplatsen vid Strukkamphuk


Stukkamphuk på Fehmarn

Sista natten på vår resa längs Romantische Strasse för denna gång. Den slutar som den börjar, på ställplatsen vid Strukkamphuk på Fehmarn.

Hansastaden Lübeck









Lübeck - Burg

Idag är det solsken och 12 grader när vi vaknar. Eftersom brödet var slut fick vi vänta till Aldibutiken öppnade kl. 8:00. Vi beslöt oss för att hitta en parkeringsplats i centrum för att titta lite närmare på Lübeck och hittade en alldeles nära. Vi strövade runt i den gamla Hansastaden en bra stund innan vi reste vidare till Burg för att handla. Denna gång var det Calles som hade en hel del att välja på.

söndag 13 maj 2012

Ställplatsen i Lübeck


Ställplatsen i Lübeck med cykelavstånd till Lübecks centrum med tillgång till Internet för endast 1.50 € per dygn.

Vi styr kosan hemåt

Ställplatsen vid Twistesee i Bad Arolsen

Tömning och fyllning
På väg genom mellersta Tyskland
På ställplatsen i Celle var det dålig aktivitet


Åter en kall morgon, endast 3 grader vid sjutiden. Målet för dagen är Celle, en rutt på ca 20 mil. Tyvärr var ställplatsen ganska öde och inga svenskar att prata med. Eftersom vi besökt Celles stadskärna för några år sedan beslöt vi oss för att resa vidare mot Lüneburg och därifrån till Lübeck. Vi hittade en välordnad ställplats endast knappt 3 km från Lübecks gamla stadskärna. 12.50 € inkl 24 timmars Internet, el, dusch och toaletter tyckte vi var billigt.

Ställplatsen i Lübeck enligt Google Latitude.

lördag 12 maj 2012

Idag är det btydligt kallare, inte mer än 11 grader när vi kl. 9:00 lämnar Bacharach för att ta oss vidare längs Rhen. Eftersom vi hade satt Koblenz som etappmål hamnade vi naturligtvis i centrum där vi snurrade runt ett tag innan vi med iGO Primos hjälp hittade ut.

Vi körde vidare mot Bad Arolsen som var vårt nästa mål och hittade en fin och välplanerad ställplats som håller på att förses med nya toaletter och duschar. Den är f.ö. med i Top Platz 2012.

fredag 11 maj 2012

Rundvandring i Bacharach vid Rhen






En hjulångare som nätt och jämt har styrfart i motströmmen


Too hot for everything

iPhone 4
Vad gör man när temperaturen överstiger 30?
Jo man lägger fötterna på bordet och inväntar en svalare afton!


Kaiserkrone vid Rhen

iPhone 4
Premium Pils smager bedst - hver gang

Bacharach vid Rhen


Fint väder idag igen, 17 grader redan kl 6:30. Eftersom ställplatsen i Bingen inte hade duschmöjlighet duschade vi i husbilen. Lite trångt men det går. Med den nya slangen kan man även duscha utomhus men av hänsyn till de omkringboende avstod vi denna gången.

 Vi startade färden från Bingen och körde längs Rhen i sakta mak. Vårt mål för dagen var Bacharach endast ca 2 mil bort, en spännande liten ort med en ställplats alldeles vid Rhen. Ställplatsen Sonnenstrand har alla faciliteter med bl.a. obegränsad WiFi och kostade 17 € inkl allt.

 Efter att ha ställt bilen tog vi cyklarna och begav oss upp till den gamla borgen som idag fungerar som ungdomshärbärge. Efter en genomsvettig gångmarsch med cyklarna möttes vi av en vidunderlig utsikt över Rhendalen. Färden ner gick betydligt fortare och jag befarade ett tag att bromsarna skulle bli överhettade. Nedförslutet är 16%.

onsdag 9 maj 2012

Meersburg vid Bodensjön

Vi vaknade till bra väder och gav oss iväg kl. 8:00 och tog en omväg förbi slottet Neuschwanstein. Tyvärr var slottet täckt av väv pga renovering så vi valde att inte promenera dit upp. Jag tog några foton från vägen men ljuset var inte det bästa för fotografering. Vi fortsatte mot Meersburg vid Bodensjön ocg såg de snöklädda Alperna i fjärran längs vår rutt. Vi hittade en ställplats ganska centralt. Trots att nivåskillnaden var stor tog vi en promenad till hamnen vid två tillfällen under dagen.

tisdag 8 maj 2012

Romantische Strasse

Cykeltur till Füssen

Cykelvägen Bannwaldsee-Füssen
Fotografi av en målning av sagoslottet
Nunnor på väg hem
En av de många uteserveringarna på gågatan i Füssen
I fjärran det berömda slottet Neuschwanstein sett från cykelvägen
Vi tog cyklarna från campingen till Füssen, en tur på ca 15 km tur o retur i strålande väder och lagom varmt. En dyr pizza på gågatan i Füssen gjorde att vi fick kraft att cykla tillbaka. En ömmande bakdel fick mig att fundera på en bredare sadel, typ moped.